среда, 31 декабря 2014 г.

Отчет о работе территории свободного общения "посиДЕЛОчки" в 2014 г.

Територія вільного спілкування
«посиДЕЛОчки»
працювала в 2014 році за таким планом:
Нон-стоп “День вічного кохання”
Зустріч з психологом «переZAпуск»
Бібліоніч “Мексикано-паті”
Бібліосолянка: усяка всячина про книгу, читання і бібліотеку
День народження території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” “НовоГОДнік”

Нон-стоп “День вічного кохання”
“Любов проносить серце над землею
І робить дивовижні чудеса.
Стає людина зовсім інша з нею,
Тоді в її душі живе краса!”
Студентське життя – це пора молодості, невичерпної енергії, цікавих подій та першого пам’ятного кохання в житті. Саме коханню і Дню Святого Валентина був присвячений нон-стоп “День вічного кохання”, що пройшов на території вільного спілкування «посиДЕЛОчки» в юнацькому абонементі ЦМБ 16 лютого. 
Свято розпочалося швидкими неінтернет-знайомствами “FlirtMania”. Ведучі вечірки Ю. Виноградова та С. Дейна запропонували всім зануритися в атмосферу нових знайомств та приємного спілкування. Кожний з присутніх на початку дійства отримав половинки сердець, які треба було з’єднати в одне ціле. Так народились нові пари, і сподіваємось, нові відносини.
Святково прикрашена зала навіяла на учасників ліричні почуття. На “Дереві кохання” гості мали можливість залишити свої побажання та освідчення в коханні у вигляді сердець та квітів. Молоді люди читали вірші поетів про кохання, декламували уривки з українських класичних творів, співали народні та сучасні пісні, присвячені невмирущій силі вічного кохання.

Зустріч з психологом «переZAпуск»
18 травня на території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” пройшла зустріч з психологом К. Артеменко, темою якої були “Конфлікти між батьками і дітьми”. У зустічі прийняли участь посиДЕЛОчники. 
Учасники зустрічі обмінялися думками та своїм власним досвідом поведінки у конфліктних ситуаціях. 
Молодий психолог порадила: все повинно бути спільне – і радість, і сльози, і сміх. Спільні переживання, надії, мрії – все це згуртовує родину, зміцнює її. Нехай підліток рівноправно береучастьу всіх нарадах, рішеннях сім’ї. І його поведінка буде обговорюватися так само. Обмеження і заохочення необхідно обговорювати разом, всі мають право висловити думку.
 Зустріч пройшла в тихій і затишній обстановці. Молодь жваво спілкувалися з психологом, обмінювалися враженнями, та запропонували зустріч у наступному році.

Бібліоніч – 2014 “Мексикано-паті”
23 квітня в рамках міської бібліотечної акції відбулась тематична вечірка “Мексикано-паті”.
Надовго запам’ятають відвідувачі центральної міської бібліотеки першу в місті тематичну максиканську вечірку. Яскравий антураж приміщень у мексиканському стилі, спеціальне освітлення, запальні мексиканські ритми звідусіль вразали всіх, хто тільки переступив поріг бібліотеки в середу ввечірі. Дві красуні Почіта та Хуаніта у стилізованому вбранні залюбки “посвятили” всіх у почесні мексиканці, подарувавши шийні хустки справжнім мачос та яскраві квіти у волосся прекрасним сеньоритам і гостинно запросили всіх амігоспозмагатися у влучності разом із сміливим Зорро, героєм книги І. Альєнде, навчитися танцювати звабливу самбу разом з танцюристами колективу “Аллегро”.

А далі у долині “Ель сабіоіндіо” п’ятірка мексиканців-хакерів швидко розшукала справжні скарби в Інтернеті та поділилася зі всіма знаннями з історії, географії, народознавства Мексики. На мексиканській кухні вечірники “готувати” гострі традиційні страви з лимоном та квасолею, у “Лінда каса де” (милому домі) дізналися про звичаї ацтеків – корінного населення Мексики. І нарешті, подолавши всі випробування у прерії, справжні павлоградські “мексиканці” мали можливість відпочити у фієста-залі: в махіто-барі “Ель койот” пригоститися напоями та
закусками, послухати чарівні мелодії мексиканських гітар у виконанні колективу гітаристів Палацу творчості дітей та юнацтва, навчитися створювати диво власними руками – чудові паперові квіти кактуса, який “розквітнув” під час вечірки. А потім у фієста-залі залунали бардівські пісні та вірши у виконанні учасників творчого об’єднання “Дощ”, під керівництвом С. Урсуляка. Всі гості від 3 до 18 років із задоволенням слухали виступи молодих поетів і музикантів, прийняли участь у майстер-класі з написання пісні. Наприкінці “Максикано-паті” народилася нова пісня про дружбу і весну на слова та музику, складені присутніми. Учасники творчого об’єднання пообіцяли, що запишуть пісню та виконуватимуть її у своїх концертах, підкреслюючи, що створена вона саме у бібліотеці.

“Бібліосолянка: усяка всячина про книгу, читання і бібліотеку”
До Міжнародного Дня захисту дітей відбулось веселе, тепле свято. І хоча цей день видався похмурим і дощовим та на душі у справжніх друзів книги було радісно. Скигликів, неуміх та буркотунів не було. А от розумників, веселунів, огого як тямущих – вдосталь! Ведуча свята Редька Г. провела читачів найпотаємнішими стежинками “книжкового королівства”, повідала історію створення бібліотеки та справила символічну посвяту в читачі дорослої бібліотеки. На згадку юні гості отримали яскравий козирьок.

Надалі дітей розважили: гороскоп “Астрологічна бібліотека”, розумна п’ятихвилинка “Секрети спілкування в Інтернеті”, бліц-турнір “Павлоград-колаж”, анімаційна гра “Емоції у стилі аніме”, відео-презентація “Для друзів відкриті двері”, фотовиставка “Дитячі усмішки сонцем зігріті”. Всі розумні та активні, всі – справжні друзі книги отримали в подарунок кольорові кульки з візитками бібліотеки та солодкі призи. Свято вдалося – усміхнені обличчя, палаючі захватом очі, веселий сміх.

День народження території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” “НовоГОДнік”
Новорічне свято традиційно не пройшло повз юнацького відділу, але у цьому році воно було знаковим – 14 грудня території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” виповнився один рік! Відзначити першу річницю та прийняти участь у веселому новорічному каламбурі прийшли завсідники та гості “посиДЕЛОчек”. 
У цей вечір фантазії учасників було де “розгулятися”, кожен мав можливість проявити себе і продемонструвати таланти. У новорічному каламбурі брали участь естрадний театр “Елен” та творче об’єднання “Дощ”.

Команди завзято змагалися у жартівливих тестах на кмітливість, розв’язували незвичайні загадки та навіть виступили в ролі авторів вітальних новорічних віршів.
На прощання гості та учасники, щоб зміцнити дружбу, прикріпили фішки-кульки з побажаннями та привітаннями на новорічну ялинку бажань, зроблену з кольорових долонь.

Комментариев нет:

Отправить комментарий