вторник, 30 декабря 2014 г.

Отчет о работе интелект-клуба "КРИТики" в 2014 г.

Від упорядника:
У виданні відображено всі засідання інтелект-клубу “КРИТики” протягом 2014 року. Це ігри “Що? Де? Коли?”, “Своя гра”, чемпіонати з “Брейн‑рингу” та багато інших не менш цікавих інтелектиуальних змагань. Ігри проходили не тільки в міському форматі: багато відіграно міжнародних турнірів, чемпіонатів області та України. Весь рік команди клубу “КРИТики” запекло змагалися одна з одною та з командами інших міст та навіть країн. Про все це можна дізнатися у цьому виданні. 
Видання розраховано на широке коло читачів.
Лютий
9 лютого в читальній залі бібліотеки проводився Міжнародний синхронний турнір під назвою “Південний вітер”. В ньому приймали участь учні 7-11 класів. Всього грали п’ять команд:
1. Клод Моне;
2. Пікова дама;
3. Часодеї;
4. Мелодія вареників;
5. Драйв.
Молодь не бажала поступатися одне одному, тому турнір видався напрочуд гомінливим та запеклим. Але, як відомо, переможець може бути лише один, і цьго разу їм стала команда “Драйв”.
***
16 лютого в читальній залі бібліотеки відбувся дуже важливий та вирішальний Чемпіонат з гри “Що? Де? Коли?” серед областей. Команда-переможець цієї гри поїде на Чемпіонат України, щоб представити рідне місто та боротися за звання Чемпіонів. В чемпіонаті змагалися шість команд:
1. Аргонавти;
2. Часодеї;
3. По Фрейду;
4. Драйв;
5. Мелодія вареників;
6. Пікова дама.
Відчайдушну боротьбу виграла команда “Мелодія вареників”, з чим ми їх щиро вітаємо.
***
23 лютого в читальній залі бібліотеки відбулася гра “Що? Де? Коли?”, яка була приурочена до Дня захисника Вітчизни. Змагалися 5 збірних команд. Питання були присвячені чоловічій, воєнній тематиці, тому лідерами за кількістю правильних відповідей та зароблених балів були, звісно, чоловіки. Перемогла команда “По Фрейду”.
 
Березень
10 березня в читальному залі бібліотеки було проведено традиційну святкову гру “Що? Де? Коли?”, яка називалася “Грають тільки дами”, яка була писвячена Міжнародному жіночому дню. Між собою змагалися 7 команд, 4 жіночих та 3 чоловічі, поза заліком. Питання були присвячені історії свята, відомим жінкам, красі та весні. Перемогу здобула жіноча команда “Джерело”.

Червень
22 червня в Інтернет-центрі бібліотеки проводився чемпіонат міста з “Своєї гри”. В інтеллект-турнирі змагалося дев’ять учасників. Питання, на які відповідали гравці, були різноманітними та торкались багатьох тем та галузей.
Швидше всіх реагував, тиснув на кнопку та вірно відповідав Ігор Гусаковський, який і став переможцем турніру. Друге місце дісталося Євгену Яцкову, третє ж посіла Тетяна Юдіна. Попереду ще червневий чемпіонат області, і саме ці три переможця будуть представляти Павлоград. 

Жовтень
19 жовтня в Інтернет-центрі відбулося чергове засідання інтелект-клубу "КРИТики". Керівник клубу Балаба Л. М. провели другий турнір сезону 2014-15 рр. гри "Що? Де? Коли?". Клубівці, поділені на дві команди - "Джерело" та "Вертикаль" жваво обговорювали задані питання. У битві інтелектів перемогу здобула команда "Вертикаль" під головуванням Юдіної Т.В.

Листопад
30 листопада в читальному залі бібілотеки було людно: члени клубу “КРИТики” відігравали Синхронний Чемпіонат Дніпропетровської області серед юніорів та школярів з гри “Що? Де? Коли?” сезону 2014-2015 рр. Керівник клубу Л. Балаба побажала присутнім натхнення і успіхів у інтелектуальному батлі.
В турнірі взяли участь дев’ять команд, з них шість – це школярі з сьомого по одиннадцятий клас та три дорослих клубних команди поза заліком. Кожна команда активно заробляла бали правильними відповідями, тож вирватися вперед довгий час не вдавалося нікому. Але наприкінці гри, акумулювавши свої сили, команда “Драйв” із старшої категорії школярів все ж виграла Чемпіонат, набравши переможні 12 балів.
 
Грудень
20 грудня в приміщенні читальної зали знов зібрався інтелект-клуб “КРИТики”. Цього разу відігравали другий етап Синхронного турніру ЛУК, він же другий етап Чемпіоната області в першій лізі. Окрім команд павлоградських знавців запрошувалися всі бажаючі позмагатися в інтелектуальному турнірі. 
Молодь змагалася запекло – ще б пак! Багато команд, конкуренція велика – нікому не хотілося пасти задніх. Але переможець повинен бути один, і в цьому змаганні перемогла команда “Реновацо”.
***
28 грудня в читальному залі бібліотеки інтелект-клуб “КРИТики” зібрався у неймовірно великому складі – 43 людини. І все це – заради фінальної гри “Що? Де? Коли?”, урочистого святкування Нового року, заради веселощів та сміху, цікавих конкурсів, дружньої компанії. 
На початку святкової зустрічі керівник клубу Л. Балаба привітала всіх присутніх з Новим роком, побажала успіхів гравцям. Не обійшлося й без символу наступаючого року – вівці, почесну роль якої виконувала О. Антоненко. 
Тематика гри “Що? Де? Коли?” була, звісно, святковою. Питання – про новорічні традиції, особливості свята, новорічні байки та легенди. 
Хазяйка року – вівця також підкинула гравцям декілька питань про себе. 
Але запекле змагання у грі – це ще далеко не все, що чекало учасників свята. В перервах між інтелектуальною боротьбою нікому не давали сумувати – конкурси з кричалками, веселими співами, жартівливими питаннями розважали гостей. Не обійшлося й без танців.
Перемогу у грі “Що?Де?Коли?” здобула команда “Джерело”. Переможцям у конкурсах та іграх було вручено почесні грамоти та пам’ятні сувеніри. 
Отже, цьогорічне святкування Нового року в інтелект-клубі “КРИТики” вдалося на славу, залишивши учасникам купу спогадів та вражень. 

Упорядник Юдіна Г.

Комментариев нет:

Отправить комментарий