среда, 31 декабря 2014 г.

Отчет о работе культорологической студии "Арт-Толока" в 2014 г.

Культурологічна студія “АРТ-толока”
працювала в 2014 році за таким планом:
“Літературний круїз до 8 Березня”
“Кураж-вечер до дня сміху”
“Літературно-драматична варіація “Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став”
“Генерація Y” Фьюжен з Є. Андреєвим

Літературний круїз до 8 Березня
Весні і жінці був присвячений літературний круїз (зустріч з жінками – поетами та письменницями), на яку 16 березня на території вільного спілкування «посиДЕЛОчки» зібралися молоді хлопці і дівчата з культурологічної студії “Арт-толока” та учасники літературної студії “Культурне єднання”.
На захід була запрошена відома павлоградська журналістка, автор багатьох популярних статей, есе Н. Похиленко. Вона поділилась своїми роздумами про жінок тапрочитала улюблені вірші.
Ще однією героїнею вечора була Л. Дейна. За професією будівник, багатодітна мама, дбайлива дружина. Вона завжди знаходить час писати гарні вірші та вишивати. Обидві героїні виростили чудових талановитих дітей, творчість яких також вже досить добре відома в Павлограді.
Казки та оповідання О. Похиленко вже кілька років користуються успіхом серед читачів тижневика “Популярні відомості”. 
С. Дейна – особистість, популярна у творчих молодіжних колах завдяки своєму багатогранному таланту. Стас пише вірші, музику, чудово співає під гітару, грає в естрадному театрі “Елен”.
За чашкою запашного чаю юні та досвідчені поети жваво спілкувалися, обмінювалися враженнями та літературними цікавинками. Присутні отримали задоволення і яскраві враження, заряд бадьорості і творчої енергії. Бібліотекарі побажали всім миру, весни, надії, любові, взаєморозуміння та запросили на наступні засідання культурологічної студії “Арт-толока” у квітні. 

Кураж вечер “Смійтеся на здоров’я!” 
6 квітня пройшов кураж-вечір “Смійтеся на здоров’я!” на території вільного спілкування «посиДЕЛОчки» ЦМБ. Цього дня тут зібралися молоді хлопці і дівчата з культурологічної студії “Арт-толока”, члени літературної студії “Зоряна”, актори естрадного театру “Елен” та колишні актори театру “Горицвіт” Т. А. Верба і М. А. Заремба.
Керівник культурологічної студії “Арт-толока” О. Ватуля познайомила гостей заходу з творчістю В. Г. Ніколаєнка, якого у Павлограді добре знають як гумориста, журналіста та режисера. Актори театру “Горицвіт”, яким керував В. Г. Ніколаєнко, з гумором ділилися спогадами про театральне життя, постать головного режисера – великого шанувальника творчості відомого українського письменника-гумориста П. Глазового. Студійці із задоволенням декламували гуморески В. Ніколаєнка та П. Глазового. Сміх і жарти не вщухали протягом всієї зустрічі. Заряд бадьорості та життєдайної енергії отримали всі присутні.

Літературно-драматична варіація
“Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став”
16 червня на території вільного спілкування «посиДЕЛОчки» ЦМБ пройшла літературно-драматична варіація “Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став” за участю студії “Арт-толока”. 
Цього дня зібралися члени клубу та мешканці міста, які шанують Шевченкове слово. Керівник клубу “Арт-толока” О. Ватуля розповіла присутнім про Т. Г. Шевченка, як великого поета, генія українського народу. Все своє життя поет присвятив служінню ідеї національного й соціального визволення трудящих.
Захід почався виступом учасників молодіжного естрадного театру “Елен”, у виконанні яких прозвучав уривок з поеми “Гамалія” Т. Г. Шевченка. Далі присутні продовжили свято читанням віршів. Пам’яті Великого Кобзаря присвятили свої виступи В. Степаненко, М. Заремба та інші гості бібліотеки.

Фьюжн “Генерація Y”
25 листопада на території вільного спілкування «посиДЕЛОчки» знову було людно. На зустріч у стилі “фентензі” з художником Є. Андреєвим, бардом Н. Андреєвою та юними поетами культурологічної студії “АРТ-толока” зібралася творча молодь міста.
“АРТ-Фентезі” – особливий жанр образотворчого мистецтва, в якому можливо все! Тут живуть феї і ельфи, відроджуються забуті боги, світ не обмежений часом, місцем і простором, фізичними і логічними законами. Суспільний політ фантазії.
“Мої роботи – це відчуття, які виникають від зустрічей з різними людьми”, – говорить Єгор. Художник відкриває глядачу неповторний світ своїх захоплень, вражень, страхів, сумнівів, юнацьких таємниць.
Як влучно висловилася керівник культурологічної студії О. Ватуля, у родині Андреєвих “природа і на дітях не мала змоги відпочити”. Чудовими піснями під гітару потішила присутніх мама Єгора, відомий у Павлограді бард Н. Андреєва. Приємним сюрпризом стали вірші Л. Костенко та власні твори у виконанні юних поетів з “АРТ-толоки”.
На виставці були представлено 10 графічних робіт, виконаних в унікальній техніці олійними гелевими ручками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий