четверг, 16 января 2014 г.

Отчет о работе интелект-клуба "КРИТики" в 2013 г.


Від упоряника
В цьому виданні відображено діяльність інтелект-клубу“КРИТіКИ” за 2013 рік. За цей час було проведено 20 засідань: турніри, ігри та просто дружні зустрічі. Інформацію про всі ці події можна знайти саме тут.



Січень
26 січня в приміщенні Інтернет-центру відбулося чергове засідання інтелект-клубу “КРИТики”. Молоді члени клубу, поділені на три команди, у запеклому інтелектуальному протистоянні боролися за звання найрозумніших. 
В цей же день відбулася справжня битва інтелектів дорослої частини інтелект-клубу “КРИТики”. У читальній залі Центральної міської бібліотеки 4 команди змагалися у другому етапі Першої ліги чемпіоната області з гри “Що? Де? Коли?”. У довгій, запкелій боротьбі першість здобула команда “Реновацо”, друге місце – “Джерело”, третє – “Вертикаль”. По закінченню гри відбулося дружнє спілкування у товариському колі. 

Лютий
В інтернет-центрі було проведено гру “Що? Де? Коли?”, присвячену “чоловічому“ дню. Звісно, грали переважно чоловічі команди, та одна дитяча (поза заліком). Питання про техніку, футбол, зброю, не змогли поставити у глухий кут сильну стать, тому боротьба була запеклою. Перемогу здобула чоловіча команда “Джерело”.

Березень
10 березня в Інтернет-центрі було проведено традиційну гру ВРІ “Грають тільки дами”, яка була приурочена до 8-го березня. В грі приймали участь три жіночі команди ( дорослі та діти), та одна чоловіча, поза заліком. Питання були присвячені історії цього свята та відомим жінкам. Перемогу здобула команда “Ліберея”.
24 березня було проведено синхронний турнір з гри “Що?Де?Коли?”, в якому приймало учать 3 команди – одна доросла та дві дитячі. Перемогу здобула команда “Джерело”
31 березня в Інтернет-центрі було проведено міський чемпіонат з гри “Своя Гра”. В ній приймали участь 3 команди – “Ліберея”, “Джерело” та “Реновацо”. В результаті запеклої боротьби, з відривом всього у 2 очка, перемогла команда “Джерело”.

Квітень
28 квітня у приміщенні Інтернет-центру було проведено традиційну гру ВРІ – “Що? Де? Коли?”. У грі приймало участь 5 команд – три дитячі та дві дорослі. Перемогу здобула команда “ Джерело”.


Травень
26 травня в Інтернет-центрі було проведено синхронний фінальний турнір ВРІ. Всього в турнірі брало участь 5 команд. Перше місце здобула команда “Реноваццо”. 
Також після турніру ВРІ був проведений чемпіонат міста з гри “Ерудит – квартет”. Перше місце посіла команда “Вертикаль”.

Червень
16 червня в приміщенні Інтернет-центру пройшло чергове засідання інтелект-клубу “КРИТики”. 
Юнацькі команди “Драйв” та “Артефакт” завзято змагалися в Міжнародному екологічному асинхронному турнірі гри “Що? Де? Коли?”. Турнір проводився з метою привернення уваги до екологічних проблем сучасності на міжнародному рівні; стимулюванні вирішень проблем охорони навколишньої
середи, популяризації форм діяльності дослідницького характеру, інтелектуальної діяльності як форми дозвілля серед молоді і дорослих. 
Засновниками турніру з боку України є Одеський Національний університет ім. І. І. Мечникова, клуб “Ерудит” (Одеса). Турнір відбувся при підтримці Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) в Україні. 
Перемогу здобула команда “Артефакт”. Наприкінці заходу відбулася віртуальна подорож українськими та міжнародними екологічними сайтами.

Вересень
22 вересня в Інтернет-центрі проходив перший турнір ВРІ з гри “Що? Де? Коли?” В турнірі приймали участь команди:
“Вертикаль” (капітан Тетяна Юдина) 
“Джерело” (капітан Вікторія Шкуренко) 
“Драйв” (капітан Дмитро Солодаренко) 
“Зал почесті” (капітан Павло Сердечний) 
“По Фрейду” (капітан Карина Оксень) 
“Приспіву нема” (капітан Анастасія Мозолева) 
“Реновацо” (капітан Ігор Кузьмін)
29 вересня в Інтернет-центрі відбулося тренування команд “Драйв” та “По Фрейду” з гри “Що? Де? Коли?”. Було відіграно пробні питання за різноманітними темами.
30 вересня в Інтернет-центрі було проведено урочисту гру “Що? Де? Коли?”, яка була присвячена Всеукраїнському Дню бібліотек. В грі змагалися 4 команди: 
“По Фрейду”
“Дрифт”
“Драйв”
“Ларець Секретів”
Як не складно здогадатися, питання були присвячені бібліотечній тематиці, а також відомим письменникам. 
Перемогу здобула команда “Ларець Секретів”. 

Жовтень
5 жовтня в читальній залі бібліотеки проходив синхронний турнір ЛУК інтелект-клубу “КРІТіки”. В турнірі приймали участь 5 команд: 3 дитячі та 2 дорослі. Перемогу здобула команда “Джерело”.




Листопад
9 листопада в читальній залі бібліотеки проводився турнір ВДІ з гри “Що? Де? Коли?”. В грі змагалися 4 команди:
“Джерело”
“Клод Моне”
“По Фрейду”
“Реновацо”
Перемогу цього разу здобула команда “Реновацо”.
17 листопада в приміщенні читальної зали бібліотеки проходив Перший синхронний етап чемпіонату області з гри “Що?Де?Коли?” серед ювіналів. В Павлограді приймало участь 8 команд : 5 команд дорослої групи (учні10-11 класів) та 3 команди молодшої групи (учні 7-9 класів), також поза заліком грала команда студентів.
Результати гри:
Доросла група 
“Клод Моне” - 16 балів
“По Фрейду” - 12 балів
“Драйв” –11 балів
“Приспіву нема” –11 балів
“Зал почесті”–10 балів
Молодша група
“Пікова дама” – 13 балів
“Мелодія вареників” –11 балів
“Матриця” – 8 балів
Всього в грі прийняло участь 53 людини.
24 листопада 2013 р. молоді члени клубу “КРИТики” взяли участь у першому турі Міжнародного синхронного турніру “Південний вітер”. 
Керівник клубу Балаба Л. М. ­– представник ігрової площадки у м. Павлограді, була ведучою і суддею гри. Турнір проводиться в семи країнах світу – Білорусі, Вірменії, Естонії, Казахстані, Литві, Росії та Україні з метою популяризації інтелектуальних ігор як однієї з форм дозвілля дітей і підлітків.
Засновником і організатором Турніру була Рада керівників дитячих клубів інтелектуальних ігор Південного Федерального округу.
У грі взяли участь чотири дитячих команди: “Матриця”, “По Фрейду”, “Драйв” та “Пікова дама”. За результатами команди посіли такі місця:
1 – “Драйв”
2 – “Пікова дама”
3 – “По Фрейду”
4 – “Матриця”
24 листопада на честь вшанування пам'яті жертв Голодомору в Інтернет-центрі було проведено віртуальну презентацію “Голодомор 1932-1933 рр.”. Глядачі дізналися, що стало передднем голодомору, жахливі факти того часу. 
Грудень
7 грудня у мистецько-краєзнавчій залі пройшло чергове засідання інтелект-клубу “КРИТіки”. Чотири команди запекло змагалися за звання найрозумніших павлоградців у другому етапі другої ліги Чемпіоната України по ЩДК. Перше місце здобула команда “Реновацо”, друге – “Джерело”, третє – “Клод Моне”. Клубівці цікаво провели час, поспілкувалися і розійшлися задоволеними.
29 грудня в Інтернет-центрі було відіграно святкову новорічну гру “Що? Де? Коли?”. Змагалися чотири команди, три дитячі та одна доросла. Питання були на новорічну святкову тематику. Після визначення переможця, а їм стала команда “Джерело”, було проведено урочисте святкування Нового року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий