четверг, 23 октября 2014 г.

Рекомендательный список "Читати обов`язково"

Браун  Д.
Код да Вінчі: Пер. з англ. Анджели Кам’янець. – Харків: Книжковий Клуб “Сімейного Дозвілля”, 2007. – 480  с.
Інтрига, навколо якої розгортаються події роману, пов’язана з одвічною загадкою людства: походження, особистість, родина Ісуса Христа. Відповіді на цю загадку активно, але з ризиком для власного життя шукають герої книги – гарвардський учений Роберт Ленгтон  та його несподівана супутниця, криптограф Софі.   
Брэдбери Рэй
Память человечества. – М.: Книга, 1982. – 240с., ил.
Автор описує недалеке майбутнє, де людство активно знищує вантаж цивілізації, палить книги, ламає машини, знищує твори мистецтва. Але останні містять у собі те загадкове, що заважає робити це з задоволенням.
Булгаков М.
Мастер и Маргарита. Собачье сердце. – Донецк: СПД “Кабдин”, 2012. – 416 с.
У книгу увійшли відомі твори Михайла Булгакова – найзагадковіший роман, заворожлива дияволіада “Майстер і Маргарита”, а також сатирична й разом з тим філософська повість “Собаче серце”, у яких органічно переплетені містика й реальність, гумор  і драматизм.
Гоголь Микола Васильович
Повісті. – Х.: Прапор, 2007. – 416с.
До книги ввійшли твори славетного класика, які ось уже понад півтора століття залишаються популярними серед українських та європейських читачів.
Набоков В.
Лолита: Роман / Пер. с англ. автора. – СПб.: Издательская Группа «Азбука-классика», 2010. – 416 с. Лоліта - книга про велике кохання, яке перемогло хворобу, смерть і час, кохання, яке подолало безмежність, "кохання з першого погляду, з останнього погляду, з одвічного погляду".
Стендаль
Красное и черное/ Пер. С фр. С. Боброва и М. Богословской; Художник А. Стеценко. К.:”Ковчег”, 1993г. – 528 с.
Пересічний випадок з кримінальної хроніки, що лежить в основі роману, став під рукою тонкого психолога й блискучого стиліста Стендаля людською драмою найвищого напруження і одночасно соціальним дослідженням суспільства. Жюльєн Сорель - честолюбний і здібний молодий чоловік, пережив і романтичну закоханість, і бурхливу пристрасть, якій не в змозі протистояти і за яку поплатився життям.
Хемингуэй Э.
По ком звонит колокол: Пер. с англ.: А. Зверева; Ил. А. Плаксина. – М.: Правда, 1988. – 592 с., ил.

«По кому дзвонить дзвін» - один із найкращих романів Хемінгуея.
Повна трагізму історія молодого американця, який приїхав в Іспанію, охоплену громадянською війною. Блискуча і сумна книга про війну і кохання, справжню мужність і самопожертву, невимовну цінніть людського життя.
Солженицын А.
Раковый корпус. – М.: ИНКОМ НВ, 1991. – 464 с.
У цій повісті Олександр Ісаєвич повною мірою реалізує семантичні можливості одного з найбільш розвинених реалістичних жанрів - жанру соціально-психологічної повісті. Персонажі повісті, зібрані в одній палаті для онкологічних хворих, являють собою мікромодель всього радянського соціуму, і кожен - жертва чи кат, або просто глядач - несе на собі печатку державної системи, яка так чи інакше вплинула на його духовний світогляд.
Гете Й. В.
Фауст / Пер. з нім. М. Лукаша; Передмова й примітки Б. Шалагінова; Худож.-ілюстратор Є.Вдовиченко; К.: КЕТС, 2012. – 400 с.
Трагедія Гете “Фауст” є геніальним сплавом античної міфології, середньовічних легенд, німецького фолкльору та життєвих реалій 1Х1 – ХХ ст. “Фауст” – гімн Людині, що через пізнання і творчість у єдності з природою осягає безсмертя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий