вторник, 19 мая 2015 г.

Веблиографический список "Журналісти мають право!"

Від упорядника:
Вебліографічний список  “Журналісти мають право!”
має на меті всеобічно ознайомити  всіх зацікавлених у грамотній юридичній допомозі з відповідними інтернет-джерелами.
Список охоплює вебліографічні показчики інформації з різних тематичних аспектів та питань. 
Матеріали систематизовано за розділами: 
- Права та обов’язки журналістів
- Журналістська відповідальність
- Соціальний захист  журналістів в Україні
- Де здобути юридичну освіту?


Права та обов’язки журналістів
Правові засади діяльності журналістів в Україні. Роз’яснення щодо законів України “Про інформацію”, “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, та інших нормативно-правових актів.

2. http://bukvar.su/zhurnalistika/
Відомості про практичну реалізацію прав і обов’язків журналістів у реальних умовах. Інформація про основи правових знань для журналістів.

3. http://revolution.allbest.ru/journalism/
На інтернет-сторінці висвітлено особливості прав та обов’язків журналіста згідно з законодавством України. Представлено різноманітні методи пошуку тем та джерел інформації для журналістських матеріалів, вимоги до журналіста при роботі з отриманою інформацією.

Журналістська відповідальність
1. http://old.nsju.org/tabmenu/kodeks_etiki
На цьому  порталі можна дізнатися про кодекс професійної етики українського журналіста та свободу слова. Також пропонується ознайомитися з Декларацією принципів поведінки журналіста.

2. http://www.slideshare.net/shturkhetskyy/
Посібник з журналістської етики, що містить розділи з журналістського етичного кодексу, практичних прикладів з журналістської етики та «ключи» для вирішення різноманітних проблемних ситуацій.

3. https://sites.google.com/site/mediaprofspilka/
Сайт незалежних медіа-профспілок України. Саме тут можна отримати всю інформацію про закони для журналіста. Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки.

Соціальний захист журналістів в Україні
Сайт управління преси та інформації. Містить  Закон України “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, № 540/97-ВР, від 23.09.1997. Тут можна отримати відповіді на ваші запитання онлайн.

2. http://ukr-kodeksy.com/pro
Портал містить зведення законів про державну підтримку та соціальний захист журналістів. Також можна дізнатися про порядок оскарження неправомірних дій  посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування та керівників недержавних організацій.

3. http://teenagerfund.org.ua/
На інтернет-сторінці подані сімнадцять фактів про діючу в Україні систему соціального захисту та соціального забезпечення, а також Конституційні гарантії реалізації соціальних прав людини.

Де здобути юридичну освіту?
1. http://pravotoday.in.ua/
Pravotoday – це перший в Україні юридичний портал, комплексно і всебічно висвітлює ринок юридичних послуг і все, що з ним пов'язано. Інформація про отримання юридичної освіти дистанційно. Данні по регіонам  України.

2. http://www.jobs.ua/ukr/university
Портал пропонує всім відвідувачам довідник ВУЗів онлайн. Тут перераховані всі ВУЗи України з розбиттям по містах і напрямах навчання. В описі учбових закладів вказані терміни подачі документів, інформація про гуртожитки і військові кафедри.

3. http://www.parta.com.ua/
Спеціальний розділ «Курси юриста». На цьому порталі міститься інформація про навчальні центри, які пропонують освіту юристів, курси помічника юриста. Також тут ви знайдете інформацію про графік навчання на курсах, вартість та умови. А відгуки відвідувачів на всі курси юриста допоможуть зробити правильний вибір місця навчання.

Використані джерела:
weareukrainians.comlegal-assistance
mojazarplata.com.ua
yuridichna-dopomoga.narod.ru
vbe-law.com.uapage/juridichna-dopomoga/
law-service.netabout-legal-company/

Над випуском працювала:

Перепелиця С. В.

Наша адреса: вул. Карла Маркса, буд. 67, 
м. Павлоград,
Дніпропетровської обл.
51400
Тел.: (05632) 6-04-56

Комментариев нет:

Отправить комментарий