четверг, 6 марта 2014 г.

Рекомендательный список литературы "Фантасмагорія Марини та Сергія Дяченків"



Від упорядника
Марина і Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета в сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Проза Дяченків – яскрава та емоційна, її особливими рисами є психологічна достовірність, майстерність деталей, складні, підчас морально-етичні питання та проблеми.
Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їх нова книга – це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям. 
Рекомендаційний список розрахований на молодь та всіх шанувальників фантастики. Описи розташовані в алфавітному порядку.


Дяченки М. та С. Армагед-дом / пер. з рос. О. О. Якименко. – Харків: Фоліо, 2012. – 380 с. 
Людство розвивається, освоює нові простори, але проходить приблизно 20 років і все... Настає мрига. Тобто апокаліпсис. Шанс вижити є – там, де багато людей, з’являються Ворота. Якщо встигнеш пройти через них – ти врятований. Якщо ні – вижити під час мриги неможливо. 
Час чергової мриги наближується. Коли і де відкриються Ворота – точно не знає ніхто. Боротьба за існування починається... 

Дяченки, Марина та Сергій. Брамник: Роман. – К.: Джерела М, 2005. – 288 с. 
За все в житті доводиться платити, в тому числі – й за нерозсудливі юначі жарти. І ціна буває зависокою навіть для чарівника. Могутній маг, наділений талантом і честолюбством у покарання за гордощі перетворений на бездушну річ і позбавлений магічного дару. Згадайте останні події – ця ситуація не така вже фантастична. А якщо додати до цього нерозв’язану любовну колізію – тоді вже просто хоч із мосту та в воду! 


Дяченки М. та С. Варан: роман / М. та С. Дяченки. – Харків: Фоліо, 2012. – 316 с. 
Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси – у романі М. та С. Дяченків “Варан” є все, що потрібне “справжньому” фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від інших – філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна задати собі кожна людина... 


Дяченки М. та С. Мігрант / М. та С. Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна. – Харків: Фоліо, 2012. – 348 с. 
Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті – від мігрував з Землі. Два останні роки, його життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам’ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь... 
Роман “Мігрант, або Brevi Finietur” продовжує цикл “Метаморфози”, але при цьому являє самостійний твір. Також до книги увійшли повість “Електрик” і оповідання “Самум”. 

Дяченки М. та С. Мідний король: роман / М. та С. Дяченки. – Харків: Фоліо, 2012. – 476 с. 
Якщо ти – річ, і тебе кидають за борт як непотріб, – що робити? Змиритись та піти на дно? Або ж все-таки виплисти, вижити, пройти крізь безліч випробувань та небезпечних пригод? Чи можна пізнати цей світ, чи можна знайти в ньому друзів та кохання? Чи допоможе тобі в цьому книга, написана чоловіком на ім’я Варан. І головне – яку ціну варто заплатити Мідному королю, щоб самому стати володарем? 

Дяченки М. та С. Магам можна все: роман / М. та С. Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна. – Харків: Фоліо, 2012. – 347 с. 
Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви – це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь – сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку – а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу людини?.. 
Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Хорт зі Табор – вроджений маг. Справа в тому, що... 

Дяченки М. та С. Пандем: роман / пер. з рос. О. Негребецького. – Харків: Фоліо, 2012. – 284 с. 
Кожна людина хоч раз у житті відчувала, що її хтось покликав. Покликав зсередини... Пандем – що воно (він, вона)? Ніхто не знає, звідки він прийшов, ніхто не розуміє, що йому потрібно. Але він є, і є майже повсюди, він розмовляє з людьми. Зсередини. Реальність починає мінятися, в одній лікарні одужали всі безнадійно хворі пацієнти, цивілізація йде по шляху прогресу. Та цей “співрозмовник” починає змінювати світовідчуття людей. Це добре чи погано, і взагалі, що принесе людству прихід Пандема – добро чи зло? Це кожен має вирішувати сам... 

Дяченки М. та С. Печера: роман / пер. з рос. О. Негребецького. – Харків: Фоліо, 2012. – 316 с. 
Дія роману відбувається в місті, в якому нема злочинів і замків на дверях. Ідеальний варіант суспільства? Так, але тільки на перший погляд. Тому що свідомість мешканців цього міста розділена. Удень вони живуть у реальності, яка регулюється звичайними нормами і правилами. А вночі до їх “послуг” Печера – світ поза свідомості, який наповнений дивними і жорстокими створіннями. Прокидаючись зранку, мешканці міста розуміють, що у світі Печери вони реалізують усі свої потаємні бажання, які заборонені у світі реальному. Але де проходить межа між світами? І чи є вона взагалі? 

Дяченки М. та С. Самум: роман, повість, оповідання / М. та С. Дяченки; пер. з рос. О. Негребецький. – Харків: Фоліо, 2012. – 316 с. 
Вона – сучасна відьма-авантюристка, ворожить і знімає причину та вроки, проте вірить тільки в гроші. Він – демон, що вселився в неї. 
Вона – одержима. Він – жорстокий хазяїн. 
Двоє ненавидить одне одного і пов’язані спільною місією. Варто хоч раз помилитися, спізнитися, схибити – і відьми, і демон опиняться в пеклі. Однак у такій важкій справі помилка – це тільки справа часу... 
До нової книжки Марини та Сергія Дяченків, крім роману “Одержима”, увійшли нові повісті та оповідання: “Електрик”, “Самум”, “Хрущ”. 

Дяченки М. та С. Цифровий, або Brevis est: роман / М. та С. Дяченки; пер. з рос. О. Негребецького. – Харків: Фоліо, 2012. – 315 с. 
Арсен Сніжицький, чотирнадцять років (скоро буде п’ятнадцять). Це в реалі. Але реальне життя його не дуже цікавить. Арсен – геймер, природжений геймер, для якого гра – і є життя. У грі він майже всемогутній Міністр, у якого є влада і гроші. Та влади і грошей завжди на всіх не вистачає, як в реалі, так і в грі. І Міністр програв, був страчений прилюдно на головній площі віртуального міста. 
Це кінець?.. Та ні, це тільки початок, початок нової гри. 
Максим – преферансист з нічного Інтернет-клубу. Максим може все, майже все. Причому в реальному житті. Чи все ж таки в грі?.. Так чи інакше. Арсен починає співпрацювати з Максимом. Велика Гра починається...

Комментариев нет:

Отправить комментарий